Hva slags krem og såpe kan jeg bruke?

Carbon INK Tattoo anbefaler

En krem som er laget for tatovering. De fleste studioer selger krem som er spesielt tilpasset tatovering og dette gir for de fleste det beste resultatet.
Hvis du ikke har muligheten til å få tak i tatoveringskrem kan vi anbefale Bpanthen som selges på apoteket.

Vi fraråder på det sterkeste bruk av vaselin, spenol eller helosan.
Det er fordi en ny tatovering har forårsaket traume i huden, og kroppen vil sette i gang en prosess for å behandle skaden. Vi anbefaler derfor å bruke et etterbehandlings produkt som vil ha en effekt på denne type traume i huden.

En ny tatovering trenger en balanse av fett, fuktighet og luft for å gro. Med riktig etterbehandling vil en tatovering gro fort og uproblematisk, og riktig krem er en stor del av riktig etterbehandling. 

Hva anbefaler vi IKKE?
– Vaselin er rent fett, det tetter til huden så den ikke får puste og gir ingen fukt.

– Spenol er en krem med kun fukt og null fett, den tørker så fort inn at når den påføres sår, tørken den inn såret så tatoveringen ofte flasser mer. Vår mening er at det kan være bedre for tatoveringen å ikke smøre i det hele tatt (dryhealing), enn å smøre med Spenol.

–  Helosan er laget av vann, parafin (olje) og alkohol, blandet med glyserin for å få vannet og oljen til å blande seg. Det er absolutt ingen ingredienser i Helosan som vil hjelpe tatoveringen din med å gro, det eneste denne kremen bidrar til er å mykgjøre huden.

Så hva burde du bruke?
De fleste tatoveringskremer er basert på panthenol, som er en form for provitamin B5 og er en naturlig fuktighetsgiver som øker hudens egen reparasjonsevne. Panthenol stabiliserer hudens naturlige barriere og gjør huden mer elastisk, og er derfor perfekt til å behandle tørr og flassende hud. Panthenol vil minske irritasjon og rødhet i huden, vil minimere kløe og har anti-inflammatorisk virkning.
Vi anbefaler EasyTattoo, som er hypoallergisk og fri for parabener og allergener. Den er ikke klissete, trekker raskt inn i huden og tørker ikke inn huden sånn at den føles like tørr som før du smurte den. Den er tilsatt stoffer med egenskaper som gjør at huden genererer celler raskere så den gror fort, gir en skarpere farge og klør mindre. Dermatologiske tester gjort av Biological Research Centre Bio-ec viser at 1 time etter påføring er hudens fuktighet økt med 62%, stimulerer restrukturering av hudbarrieren i 3 timer og etter 3 dagers stimulerer den hudens helbredene prosess .
Hvis du bruker en panthenbasert krem utviklet til tatovering vil den gro raskere enn hvis og få en skarpere fargen enn hvis man bruker en krem baser på vann og olje (som Helosan). De fleste får heller ikke skorpe når de bruker riktig krem, i riktig mengde. Husk at tatovering er en ekstrem påkjenning for huden, som krever oppfølging hvis du vil at den skal bli pen. Du trenger ikke bruke en stor mengde krem at man får optimale resultater, heller ved å massere kremen inn i tatoveringen oppmuntres penetrasjon av kremen som kan øke regenerering av hudbarrieren.

Må jeg egentlig smøre med krem i det hele tatt?
Grunnene til at man smører med krem er mange. Først og fremst er det fordi du har brutt hudbarrieren og innført fremmedlegemer som kroppen vil forsøke å støte ut. En betennelse vil oppstå og ved å bruke riktig krem som tilfører vitaminer, fett og fuktighet vil huden regenerere seg raskere. Tatoveringskrem vil fremme regenereringen av celler som gjør at øverste hudlag lukker seg raskere. Skorp og flass oppstår fordi huden er revet opp (som et skrubbsår), og et skrubbsår trenger luft for å gro. Bruker du en fet krem basert på olje vil ikke huden få puste. Bruker man en krem basert på Panthenol  får huden kontinuerlig luft og vil i de fleste tilfeller ikke få skorpe. Tatoveringen i seg selv trenger en balanse av luft, fuktighet, fett og B5 vitamin for at cellefornyelsen skal gå raskt. I tillegg til dette er tatoveringskremer tilsatt forskjellige stoffer for at huden skal trekke til seg fuktighet og distribuere den til alle lagene i huden, samt flere typer vitaminer og stoffer som vil forhindre irritasjon i tatoveringen  gjør at den klør, flasser og danner skorpe (for å nevne noe).

En av grunnene til at huden klør er at den er irritert og en av årsakene er tørr hud, som ofte kommer av at hudens naturlige fettlag og beskyttelsesbarriere er fjernet med såpe som resulterer i uttørring av huden.

Det finnes tre forskjellige hudtyper, TØRR, NORMAL og FET hud. Dette betegner hvor mye fett talgkjertlene produseres. Hvis du har tørr hud burde bruk av såpe være minimal da såpe fjerner det beskyttende fettet som huden produserer. Normal hud danner raskt et beskyttende lag av talg og tåler oftest daglig vask. Fet hud kommer av at talgkjertler produserer for mye fett, og hyppig vask med sterk såpe kan overstimulere talgkjertlene til å produsere mer fett. Det kan hjelpe å gjenopprette hudens naturlige beskyttelse ved å bruke en krem med riktig balanse av fett og fuktighet. Det er ingen bestemt formula for hvor ofte man burde bruke vaske tatoveringen med såpe da alle reagerer forskjellig, men vi generelt anbefaler maks en gang om dagen. Opplever du at tatoveringen din er irritert kan det hjelpe å vaske med bare rent vann, eller bytte krem med mer/mindre fett og fuktighet avhenging av hudtypen din.

Hva slags såpe kan jeg bruke?
Frisk hud har en lav pH-verdi som uønskede bakterier mistrives i. Når huden har pH-verdi 5,5 kan det motvirke tap av vann fra innsiden og påtrengende forurensinger fra utsiden. Forandringer i hudens pH-verdi ved bruk av såpe eller krem som ikke har lav pH-verdi kan svekke hudens beskyttelsesbarrie. Dette kan føre til hudirritasjoner og uttørring. Grønnsåpe har en pH-verdi på 10-11,5 og øker derfor pH-verdien i huden. Nyere forskning viser at sår som ikke gror har en pH-verdi på 7-8. Vi anbefaler derfor å vaske huden med såpe med lav pH-verdi, som forhindrer bakterievekst.

ph5-no

Parfymefri og pH-nøytrale produkter som vi anbefaler å vaske tatoveringen med:
EasyTattoo Soap eller annen såpe utviklet for tatovering, Sebamed dusjolje, Dr.Greves sentitiv dusjgele, Lactasyd hudvask

Såper vi IKKE anbefaler som har parfyme, tilsetningsstoffer eller feil pH-verdi:
Krystall grønnsåpe, medisinsk grønnsåpe, DOVE, Lano, Nivea, Asan, Palmolive,

0
Webdesign levert av Zondo Norge AS