Info/FAQ

Om oss

Vi er seks faste artister i et godkjent custom tattoo- og piercing studio i hjertet av Brumunddal. Vi er et av Norges største tatoverings studioer og har jevnlig besøk av internasjonale artister.

Resepsjonen er åpen:
Mandag til Fredag kl 9.00 - 17.00 og annenhver lørdag
I denne tiden er mail, messenger og telefon bemannet.
Booking tlf: 98150505

 Vi lager alt fra stort til smått, og har et mange av artistene hos oss har spesialisert seg på portrett, realisme, traditional, fineline, mandala, henna, dotwork, watercolour, sketch style og mye mer, både i Black n'grey og farge. Vi har også artister som er spesialisert på coverup og tatovering over arr. Hos oss kan du gi en artister frie hender eller eller få tegnet et custom design basert på dine ønsker. Vi tilbyr gratis konsultasjonstime hvis du ønsker å utveksle ideer med en av våre artister. Hos oss kan føle deg trygg på at du får kvalitet som varer livet ut. Vi har også innlandets største utvalg av piercing smykker i titan, med piercing artisten Christina i spissen.

Historien om tatoverings studioet i Brumunddal:
Christina åpnet studioet mars 2013 som Sabelink Tattoo med Jeppe og Andrzej som crew. Studioet i Brumunddal ble fort populært og gjesteartister fra rundt omkring i Europa har arbeidet hos oss. Vi har hatt flere faste artister, lærlinger samt besøkende fra over hele verden. I 2019 byttet vi navn til Carbon INK Tattoo og 1.september 2020 flyttet vi i nye flotte lokaler i gågata i Brumunddal. Du finner oss nå i Øvregate 2 hvor vi har to etasjer og 10 tatoverings stoler.

Vanlige spørsmål og svar om

Tatovering:

Hva er forskjellen?

 

Plastfolie
2-4 timer etter at tatoveringen er tatt skal du fjerne plastfolien, vaske med varmt vann og pH-nøytral, parfymefri såpe, så skylle med kaldt vann. Deretter skal tatoveringen lufttørke, og etter en havltime kan tatoveringen smøres med et tynt lag krem. Du kan sove med plastfolie de tre første nettene, men da kan du ikke smøre med krem etter at du har vasket tatoveringen

Sove med ny plastfolie
Følg steget over først, tatoveringen skal altså vaskes 2 ganger dagen du tok tatoveringen.
Før du skal legge deg: Vask tatoveringen først med varm vann, masser forsiktig og skyll med kaldt vann. Det er veldig viktig at du ikke smører med krem før du har på plast. 
Når du våkner: Fjern plastikken og ask med varmt vann og såpe, skyll med kaldt vann og smør med panthenol basert krem.

Estimert grotid for en black n’grey tatovering er 10-14 dager. Farge tatovering vil gjerne bruke litt lengre tid, mens en coverup bruke 1-2 måneder før huden normaliserer seg. Det er normalt at tatoveringen er rød, hoven og flasser de første dagene, og tatoveringen kan få skorpe som sitter på i flere uker. Det er viktig å ikke pirke vekk skorpe, da dette kan gjøre at blekket ikke fester seg eller skaper arrdannelse. Ved å etterbehandle tatoveringen din riktig vil grotiden holdes til et minimum og resultatet optimalt.

Under grotiden skal du ikke bade eller utsette tatoveringen for sol og sterke UV-stråler. For coverup bør du unngå dette i 3 måneder. Har du tatt en større tatovering fraråder vi også trening og alkohol til det øverste hudlaget har grodd og det ikke lenger er skorpe på tatoveringen.

Carbon INK Tattoo anbefaler

En krem som er laget for tatovering. De fleste studioer selger krem som er spesielt tilpasset tatovering og dette gir for de fleste det beste resultatet.
Hvis du ikke har muligheten til å få tak i tatoveringskrem kan vi anbefale Bpanthen som selges på apoteket.

Vi fraråder på det sterkeste bruk av vaselin, spenol eller helosan.
Det er fordi en ny tatovering har forårsaket traume i huden, og kroppen vil sette i gang en prosess for å behandle skaden. Vi anbefaler derfor å bruke et etterbehandlings produkt som vil ha en effekt på denne type traume i huden.

En ny tatovering trenger en balanse av fett, fuktighet og luft for å gro. Med riktig etterbehandling vil en tatovering gro fort og uproblematisk, og riktig krem er en stor del av riktig etterbehandling. 

Hva anbefaler vi IKKE?
– Vaselin er rent fett, det tetter til huden så den ikke får puste og gir ingen fukt.

– Spenol er en krem med kun fukt og null fett, den tørker så fort inn at når den påføres sår, tørken den inn såret så tatoveringen ofte flasser mer. Vår mening er at det kan være bedre for tatoveringen å ikke smøre i det hele tatt (dryhealing), enn å smøre med Spenol.

–  Helosan er laget av vann, parafin (olje) og alkohol, blandet med glyserin for å få vannet og oljen til å blande seg. Det er absolutt ingen ingredienser i Helosan som vil hjelpe tatoveringen din med å gro, det eneste denne kremen bidrar til er å mykgjøre huden.

Så hva burde du bruke?
De fleste tatoveringskremer er basert på panthenol, som er en form for provitamin B5 og er en naturlig fuktighetsgiver som øker hudens egen reparasjonsevne. Panthenol stabiliserer hudens naturlige barriere og gjør huden mer elastisk, og er derfor perfekt til å behandle tørr og flassende hud. Panthenol vil minske irritasjon og rødhet i huden, vil minimere kløe og har anti-inflammatorisk virkning.
Vi anbefaler EasyTattoo, som er hypoallergisk og fri for parabener og allergener. Den er ikke klissete, trekker raskt inn i huden og tørker ikke inn huden sånn at den føles like tørr som før du smurte den. Den er tilsatt stoffer med egenskaper som gjør at huden genererer celler raskere så den gror fort, gir en skarpere farge og klør mindre. Dermatologiske tester gjort av Biological Research Centre Bio-ec viser at 1 time etter påføring er hudens fuktighet økt med 62%, stimulerer restrukturering av hudbarrieren i 3 timer og etter 3 dagers stimulerer den hudens helbredene prosess .
Hvis du bruker en panthenbasert krem utviklet til tatovering vil den gro raskere enn hvis og få en skarpere fargen enn hvis man bruker en krem baser på vann og olje (som Helosan). De fleste får heller ikke skorpe når de bruker riktig krem, i riktig mengde. Husk at tatovering er en ekstrem påkjenning for huden, som krever oppfølging hvis du vil at den skal bli pen. Du trenger ikke bruke en stor mengde krem at man får optimale resultater, heller ved å massere kremen inn i tatoveringen oppmuntres penetrasjon av kremen som kan øke regenerering av hudbarrieren.

Må jeg egentlig smøre med krem i det hele tatt?
Grunnene til at man smører med krem er mange. Først og fremst er det fordi du har brutt hudbarrieren og innført fremmedlegemer som kroppen vil forsøke å støte ut. En betennelse vil oppstå og ved å bruke riktig krem som tilfører vitaminer, fett og fuktighet vil huden regenerere seg raskere. Tatoveringskrem vil fremme regenereringen av celler som gjør at øverste hudlag lukker seg raskere. Skorp og flass oppstår fordi huden er revet opp (som et skrubbsår), og et skrubbsår trenger luft for å gro. Bruker du en fet krem basert på olje vil ikke huden få puste. Bruker man en krem basert på Panthenol  får huden kontinuerlig luft og vil i de fleste tilfeller ikke få skorpe. Tatoveringen i seg selv trenger en balanse av luft, fuktighet, fett og B5 vitamin for at cellefornyelsen skal gå raskt. I tillegg til dette er tatoveringskremer tilsatt forskjellige stoffer for at huden skal trekke til seg fuktighet og distribuere den til alle lagene i huden, samt flere typer vitaminer og stoffer som vil forhindre irritasjon i tatoveringen  gjør at den klør, flasser og danner skorpe (for å nevne noe).

En av grunnene til at huden klør er at den er irritert og en av årsakene er tørr hud, som ofte kommer av at hudens naturlige fettlag og beskyttelsesbarriere er fjernet med såpe som resulterer i uttørring av huden.

Det finnes tre forskjellige hudtyper, TØRR, NORMAL og FET hud. Dette betegner hvor mye fett talgkjertlene produseres. Hvis du har tørr hud burde bruk av såpe være minimal da såpe fjerner det beskyttende fettet som huden produserer. Normal hud danner raskt et beskyttende lag av talg og tåler oftest daglig vask. Fet hud kommer av at talgkjertler produserer for mye fett, og hyppig vask med sterk såpe kan overstimulere talgkjertlene til å produsere mer fett. Det kan hjelpe å gjenopprette hudens naturlige beskyttelse ved å bruke en krem med riktig balanse av fett og fuktighet. Det er ingen bestemt formula for hvor ofte man burde bruke vaske tatoveringen med såpe da alle reagerer forskjellig, men vi generelt anbefaler maks en gang om dagen. Opplever du at tatoveringen din er irritert kan det hjelpe å vaske med bare rent vann, eller bytte krem med mer/mindre fett og fuktighet avhenging av hudtypen din.

Hva slags såpe kan jeg bruke?
Frisk hud har en lav pH-verdi som uønskede bakterier mistrives i. Når huden har pH-verdi 5,5 kan det motvirke tap av vann fra innsiden og påtrengende forurensinger fra utsiden. Forandringer i hudens pH-verdi ved bruk av såpe eller krem som ikke har lav pH-verdi kan svekke hudens beskyttelsesbarrie. Dette kan føre til hudirritasjoner og uttørring. Grønnsåpe har en pH-verdi på 10-11,5 og øker derfor pH-verdien i huden. Nyere forskning viser at sår som ikke gror har en pH-verdi på 7-8. Vi anbefaler derfor å vaske huden med såpe med lav pH-verdi, som forhindrer bakterievekst.

ph5-no

Parfymefri og pH-nøytrale produkter som vi anbefaler å vaske tatoveringen med:
EasyTattoo Soap eller annen såpe utviklet for tatovering, Sebamed dusjolje, Dr.Greves sentitiv dusjgele, Lactasyd hudvask

Såper vi IKKE anbefaler som har parfyme, tilsetningsstoffer eller feil pH-verdi:
Krystall grønnsåpe, medisinsk grønnsåpe, DOVE, Lano, Nivea, Asan, Palmolive,

Vi anbefaler at du ikke trener under gro prosessen.
Grunnen til dette er at tatoveringen skiller ut plasma de første dagene. Dette gjør at tatoveringen fester seg til alt, og er veldig mottakelig for bakterier. Det er meget uhygenisk å trene i et treningsstudio da sårvæske vil overføres på treningsapparater, og svette og bakterier fra andre mennesker overføres i samme slengen tilbake i tatoveringen. Dette kan gi infeksjon. Hvis man trener ute, vil vær og vind være en påkjenning for tatoveringen. Det samme gjelder hvis man trener med klær, da kan plasma og svette blande seg og feste seg til klærne. Når klær fester seg i tatoveringen er det veldig viktig å ikke rive det rett av, men heller bløte opp med vann sånn at skorpe ikke blir revet av. Når tatoveringen har lukket seg og er i prosessen med å danne et nytt lag hud celler, skal det veldig lite til for å rifte dette hud laget. Hvis man trener (gjelder både kondisjon og styrke) vil huden strekke seg og rifter tatoveringen. Dette vil være synlig når tatoveringen er grodd, og tatoveringen må da farges opp. Hvis du mot våre råd skulle trene, er det viktig å vaske tatoveringen med kun vann (ikke såpe) etter trening.

Piercing:

Det eneste anbefalte rense produktet for en ny piercing er saltvann.
Det er sterilt vann med havsalt som kan kjøpes hos piercingstudio, apotek eller lages selv.  Ønsker du å lage saltvannsløsning hjemme finner du oppskriften i fanen » Oppskrift på saltvann» 

En piercing som er problematisk kan behandles med hyppige saltvannsbad og/eller antibakteriell spray.  Antibakteriell spray må ikke brukes mer enn 7 dager sammenhengende. Symptomer og behandling for infeksjon finner du under «Problemer med piercing». 

Uegnet rensemiddlder
Øyedråper eller linsevæske er ikke det samme som saltvann og kan ikke brukes til å rense en piercing.
Pyrisept er en bakteriedrepende løsning for infiserte sår, som ikke er egnet til rens av piercing over tid. Den er syntetisk fremstilt og er ikke skånsom mot huden slik saltvann er.
Klorhexidin er en sterk bakteriedrepende løsning som ikke er egnet til å rense en nysatt piercing over tid. Den hemmer celleveksten og vil gjøre det vanskelig for huden å danne et nytt lag hud over såret som omfatter smykket.
Bacimycin: Er en sårsalve og vil på ingen måte rense piercingen.

Individuell vurdering; 8-14 år i følge med foresatt : 1 i hver øreflipp (Det må først bookes en konsultasjon for individuell vurdering)
15 år i følge med foresatt: Navle – øyenbryn – lobe – helix 
16 år: navle – nesevinge – øyenbryn – tunge – leppe – medusa – monroe – smiley – øyebryn – øret (unntatt industrial)
18 år: Industrial – brystvorte – dermal – septum – stretching

Individuell vurdering på hull i øret på barn
Det betyr en konsultasjon mellom piercingartist, foresatt og barn hvor vi snakker om hva hull i ørene betyr, forklarer etterbehandling, ser på anatomien av barnets øre og vurdere om barnet forstår prosessen, og er fysisk og mentalt klar for å bli stukket med nål. Denne konsultasjonen er gratis.

Dette gjør vi for å unngå å påføre barnet traumer i forbindelse med nåler. i tillegg til at i noen tilfeller er det foreldrene som vil at barnet skal ha hull i ørene, og ikke barnet selv. Det er derfor viktig at barnet føler seg trygg og forstår hva en piercing innebærer. Ønsker du å booke time til konsultasjon kan dette gjøres på telefon 98150505 eller via mail: post@carbonink.no

Alle kan utvikle allergi mot alt kroppen din kommer i kontakt med. Selv om du har brukt H&M øredobber i alle år, kan du plutselig utvikle en metall-allergi. Det vanligste er nikkelallergi, som finnes i de fleste «billige» smykker. Førstegangssmykker hos oss er Titan ved mindre du selv ønsker kirurgisk stål. Alle våre metall-smykker er laget av Titan eller 316 kirurgisk stål.

Hvis du har tatt en piercing med kirurgisk stål smykke og du opplever kløe, hevelse, rødhet eller væsking kan du prøve å bytte smykke til Titan. Titan er renere og 40% lettere enn kirurgisk stål. Vi har også PTFE «plastikk» smykker som er allergivennlig.

Allergisk reaksjon
Først og fremst ta kontakt med oss for å bytte til Titan eller PTFE . Ta allergitabletter i noen dager og hvis problemet vedvarer, kan det være en løsning å fjerne smykket helt. Hvis du opplever problemer med smykket utover vanlig grotid (hoven, rødhet, kløe, væsking) kan det være pga smykket. Gå til et profesjonelt piercing-studio og spør om råd, evt om du må bytte til smykke i titan.

Når kan barnet ta hull i øret?
For barn mellom 8-12 år er det mulig å få hull i ørene i følge med foresatt, og vi kan tilby en gratis konsultasjon hos piercing artist for dette.

Individuell vurdering på hull i øret på barn
Det betyr en konsultasjon mellom piercingartist, foresatt og barn hvor vi snakker om hva hull i ørene betyr, forklarer etterbehandling, ser på anatomien av barnets øre og vurderer om barnet forstår prosessen, og er fysisk og mentalt klar for å bli stukket med nål. Vi bruker ikke pistol for å lage hull i øret, og ønsker du mer informasjon om dette kan du lese artikkelen vår «Piercingpistolen» lenger ned på siden vår.

Dette gjør vi for å unngå å påføre barnet traumer i forbindelse med nåler. i tillegg til at i noen tilfeller er det foreldrene som vil at barnet skal ha hull i ørene, og ikke barnet selv. Det er derfor viktig at barnet føler seg trygg og forstår hva en piercing innebærer.

Kan barn under 8 år ta hull i ørene?
Vi piercer ikke barn under 8 år. Dette er fordi barn oppimot denne alderen ofte ikke har utviklet ørene nok til at man kan pierce dem korrekt. Hvis man tar hull for tidlig kan piercingene flytte på seg når ørene vokser, og da er det en risiko for at de blir skjeve. Vi har også valgt å ha aldersgrense fordi de fleste barnet rundt denne takler bedre piercing prosessen og forstår instrukser som «du kan ikke ta på den nye piercingen din».

Våre priser
Prisen for hull i ørene er 450 kr
Piercing smykke koster fra 150 kr for det enkleste smykket laget av ASTMF 136 Titan. Våre titan smykker er håndpusset og internally threaded, som gjør det lett å rense og enkelt å bytte. Du kan selv velge ut smykke med swarowski, krystaller og opaler fra QualiTi eller MetalMafia, dette koster fra 250 kr.
Våre titan smykker kommer med garanti og sitter trygt.

 

Varme saltvanns bad/omslag er den beste måten å rense og drenere ut væske i en irritert piercing. Du kan enkelt lage dette hjemme.

Saltvanns omslag hjelper når piercingen er bløtlagt over en lengre tid. Saltvannet vil drenere ut puss, stimulere blodsirkulasjonen og lindre såret. Dette vil kunne hjelpe om piercingen har irritasjoner eller betennelse.

Oppskrift
Du skal bruke en kvart teskje havsalt per kopp med vann, du kan IKKE bruk bordsalt. Kok opp vannet og tilsett så havsalt, la det kjøle seg ned til en temperatur hvor du ikke brenner deg, men vannet fortsatt er varmt.

Det mest effektive fylle saltvann halvfullt i et shotglass, eggeglass eller en kopp og sette det mot piercingen i 10 minutter. Hvis du ikke har muligheten til dette kan du dyppe kompressor (kjøpes på apotek) i saltvannet og legge over piercingen. Når kompresset blir kaldt dypper du det i saltvannet og legger det tilbake over piercingen, dette gjør du i 10 minutter. Tørk forsiktig med papir  rundt piercingen når du er ferdig, du trenger ikke rense med noe annet etter denne prosedyren. Dette kan du gjøre så ofte du vil, så lenge du vil.

Vi anbefaler 3 ganger om dagen til problemet er borte.

En piercing bruker ca 6 mnd før den er helt ferdig grodd.

I den første groperioden på 2 uker skal du unngå:
 – All bading – sjø – basseng – badekar etc.
  – UV stråler – solarium og sterk sol.
  – Fysisk hard trening/svetting.

Ved piercing i navel:
 – Unngå mageøvelser, turning og ridning av hest.
 – Ikke ha bukser som presser på smykket.

Ved piercing i ansiktet:
  – Unngå å få sminke piercingen.
  – Unngå å ligge på piercingen.

Ved piercing i slimhinner:
  – Unngå alkohol, røyk og snus i to uker.
  – Drikk vann etter hver gang du spiser eller drikker noe annet enn vann.

Hva er forskjellen på hull laget med pistol og kanyle?
På et piercing studio stikkes hull med kanyle og settes anatomisk korrekte med hygieniske smykker av som er lette å rense. Hos oss bruker vi smykker av titan som er hypoallergisk og hånd pusset. Vi fraråder på det sterkeste å gjøre dette på frisørsalong (uansett alder) da de som ufaglærte bruker en usterilisert pistol til å sprenge et ikke-hygienisk smykke gjennom huden. De har ikke nødvendig kunnskap om hudens anatomi, og metoden med å bruke en pistol skader vevet, gjør det vanskelig for piercingen å gro da huden blir mer hoven, og øker risikoen for en infeksjon betraktelig. En piercing-pistol har mange kroker som er vanskelig å rengjøre, og oppsamling av hud og bakterier på pistolen blir med fra person til person. Smykket er også vanskelig å rense i ettertid.

Piercingpistolen
En piercing pistol lager hull ved å skyte smykket gjennom huden. Smykket har en butt ende formet som en spiss, men den er altså ikke skarp. Smykket sprenger gjennom huden og skaper trykkbølger som sprenger i stykker cellene rundt smykket. Disse cellene har høyere risiko for oppsamling av puss, som skaper hevelse, ubehag og i verste fall, en infeksjon. Grotiden vil da forlenges og skape større arrdannelse.

Piercing pistolen er designet (men ikke egnet) for øreflipp, og er absolutt ikke egnet til å lage hull i nese brusk, øre brusk, navle etc. Trykkbølgen fra pistolen kan forårsake sprekker i brusken, som ikke har egen blodforsyning eller god evne til å drenere avfallsstoffer. Korte smykker som brukers i piercing pistol gir særdeles dårlig drenering, økt infeksjonsfare og i verste fall, en permanent synlig klump under huden.

«Men frisøren har jo tatt kurs?»
Å få et diplom/sertifikat for å få lov til å bruke piercingpistol er dessverre alt for enkelt. Det er et dagskurs som koster fra 1600 kr hvor man skal sette fire piercinger, og man lærer ikke kritisk viktig informasjon man burde inneha for å kunne pierce kroppens største organ – huden.
Til sammenligning går en piercingartist i opp mot 3 år i lære, før de har kunnskapen det kreves for å kunne pierce de vanligste kroppsdelene. Uansett hvor mye erfaring en person har med å bruke piercingpistol, er det ikke nok til å gjøre opp for den skaden huden får, og de komplikasjonene som kan oppstå ved at en pistol sprenger et smykke gjennom huden.

Et kurs vil ikke være nok til å kunne plassere piercingen anatomisk korrekt, og de har sjelden interessen, erfaringen eller kunnskapen som er nødvendig for å åpne huden til mennesker.
Utstyret som brukes er sjelden engangs og de har ikke tilgang på sterilisering av utstyr eller smykker på vanlige frisørsalonger. Krysskontaminering vil være vanskelig å unngå hvis man tar piercing i en frisørsalong, og risikoen for en infeksjon øker betraktelig. Pistolen som sprenger smykket gjennom huden vil også irritere vevet mer enn om man stikker med kanyle, og mange går lenge med ubehag i ettertid.

Pistolen som brukes er ikke steril, og i mange tilfeller er ikke øredobben som skytes gjennom steril. Steril er en betegnelse for en gjenstand som har vært utsatt for høytrykk i en autoklav, en maskin som koster fra 12.000 kr. Det har de ikke på frisørsalonger. Selve prosedyren med øredobben som skytes skaper en trykkbølge som forårsaker traume i cellene i huden. Dette er realiteten uansett hvor mye noen argumenterer for eller imot. Hos frisør det er en høy konsentrasjon av støv, hår og kjemikalier i luften, og det er ikke et trygt sted ¨¨å arbeide med inngrep i huden. Spriting av smykke og pistol dreper ikke alle bakterier. Hvorfor piercing med pistol fortsatt er lovlig i frisørsalonger er en gåte og til frustrasjon for oss piercing artister. Du ville ikke gått til et piercing studio for klipp og farging av hår selv om det er sakser i studioet. Vi anbefaler at du går til en fagperson for den tjenesten du ønsker.

Hos oss bytter vi gratis til kortere smykke på de fleste piercinger når piercingen er grodd. For de fleste smykker kan smykket byttes til kortere barbell etter 8 uker. Noen piercinger kan byttes tidligere når det gjøres av oss her på studio.

Microdermal er type piercing som kan plasseres nesten hvor som helst på overflaten av kroppen og har kun et utganghull, det blir altså en type implantat i dermis (huden). Huden snittes eller punches og det fjernes en liten del av dermis så det blir en «lomme» under huden. En avlang plate av titan (kalles anker) blir plassert i denne lommen med kirurgisk tang. I denne platen kan man kan man med riktig utstyr skru inn/ut smykkehoder. Disse kommer i mange størrelser, farger og fasonger. Det er vanlig å begynne med et flatt smykke med eller uten krystallsten, og hos oss kan du velge fritt mellom flate førstegangssmykker.

Dette er en piercing som ikke gror hvis den ikke får riktig etterbehandling. Ytre påkjenning, mangelfull rensing og stressing av smykket vil kunne resultere i at smykket støtes ut av huden. Det kan også sette seg infeksjon i piercingen og den er vanskelig å bli kvitt uten å måtte fjerne smykket.

Rensing av dermal
Bruk saltvann kjøpt hos piercingstudio, apotek eller lag selv (lag en knapp som klikkes på så kommer man til saltvannsbad). Renses 3 ganger om dagen i 2 uker, deretter trapper du ned så kroppen venner seg til å rense piercingen selv til den er grodd. Du kan ikke bruke pyrisept eller klorhexidin da dette er alt for sterkt å til rens av ny piercing og kan bidra til at smykket støtes ut av kroppen. Oppskriften på varme saltvannsbad finner du her(lag en knapp som klikkes på så kommer man til saltvannsbad) Du skal IKKE rense med klorhexidin, da det inneholder hydrogenperoksid som ved hyppig kontakt med et sår forhindrer huden i å gro. Saltvann er det eneste du trenger å rense med, da den gjør jobben like bra uten alle tilsetningsstoffene.

Grotid
En dermal bruker ofte lang tid på å gro, og huden vil ikke bli normal før det har gått 12 mnd.
Man kan bade og sole seg som normalt etter 6 uker.

Gror den ut?
Dermal-piercinger har økt risiko for å gro ut, da måten den er plassert på lar kroppen støte ut smykket selv når den har sittet i huden i mange år. En profesjonell piercingartist vil vurdere din anatomi og plassere smykket hvor det vil gro optimalt, men man kan aldri forutsi 100% hvordan kroppen vil håndtere smykket. Hvis smykket hektes fast i noe eller blir stresset, kan dette også bidra til at smykket gror ut.

Fjerning av dermal 
Dette kan ikke gjøres selv. En grodd dermal må forsiktig snittes ut av huden da platen som sitter under dermis har små hull som vevet gror fast i. Dette må separeres fra huden for å få ut smykket og lage minimalt med arrdannelse. Vår pris for å fjerne dermal er 200,-.Du får fjernet smykket i sterile omgivelser og dusjfilm dekkes over såret etter smykket er fjernet, så det er minimal risiko for at bakterier eller andre fremmedlegemer setter seg i såret under eller etter fjerningprosessen.

Vi har 2-3 piercingdager i uka, og den enkleste måten å booke time for dette er ved å ringe oss på tlf 98150505 og taste 1. Du kan også sende mail til post@carbonink.no

Husk
– Ta med legitimasjon med bilde. Vi utfører ikke piercinger uten legitimasjon.
– Du vil få et skjema på mail som skal fylles ut samme dag som du har time, før du kommer til studio. Hvis du ikke har fått skjema dagen før timen din, ring oss.
– Hvis du er under 15 må dette opplyses om når du bestiller time. Du må komme i følge av foresatt til piercing timen, og et skjema skal fylles ut av dere begge. Vi har forskjellige aldergrenser for piercinger, disse finner du i fanen «INFO» og artikkelen «Aldersgrenser».

Dette må du være oppmerksom på
– Vi kan ikke utføre noen piercingtjenester hvis du bruker legemiddelet isotretinoin eller har brukt det de siste 6 månedene.
– Hvis du har vært smittet med COVID-19 de siste 2 ukene ønsker vi at du kontakter oss og flytter timen din.
– Du er ansvarlig for å informere oss om eventuelle smittsomme sykdommer eller allergier ved oppmøte.
– Vi piercer ikke gravide, ammende eller ruspåvirkede personer.
– Det er ikke mulig å ta med egne smykker når du skal pierce deg hos oss.

Ta vare på kroppen
– Spis gjerne 3 timer innen du skal pierce deg –
Da er det mindre risiko for at du blir svimmel.

Det er mange faktorer som spiller inn når det kommer til hvordan et sår vil gro. Genetikk, hvor lenge du har hatt piercingen, gro-prosessen, om den ble fjernet eller revet ut etc. Det er umulig å si hvorvidt en piercing vil danne arr i huden etter at den er fjernet, men hvis blir gjort riktig kan du minimere sjansen for sjenerende arr.

Gratis bytte av smykke
Når du tar piercing hos oss bytter vi til kortere smykke for deg gratis når piercingen er grodd. Dette utføres vanligvis etter ca 8 uker.

Bonuskort
Når du har tatt 4 piercinger hos oss får du 2 piercinger gratis! Bonuskort kan også slås sammen, og de to gratis piercingene må tas samtidig på èn person. Smykket kommer i tillegg.

Rabatt på smykker
Du får 10% avslag på nye smykker til piercinger som er tatt hos oss. Gyldig i 2 år.

Du kan ikke ta piercing når du er gravid eller ammende. Grunnen til dette er at alt som skjer med kroppen din mens du går gravid eller ammer overføres til barnet via blodet og morsmelken. Hvis du skulle få en infeksjon, vil denne kunne være overførbar til barnet og barnet kan bli sykt via deg. Når man piercer seg er man utsatt for å få en infeksjon, og dette er en risiko vi ikke er villige til å ta.

Amming med nippelpiercing?
Man må selvfølgelig ta den ut. For de fleste vil det gå helt fint å amme etter å ha hatt en nippel-piercing. Man vil ikke «ødelegge» kanalen da den åpner seg først når man bli gravid. Noen kan oppleve å få litt væske ut av der piercingen satt, både før man blir gravid og under/etter amming. Det er ikke farlig og, avhengig av hvor lenge man har hatt piercingen, kan kanalen lukke seg igjen når smykket fjernes.

Graviditet og navlepiercing
Huden blir meget stram når magen blir 6mnd+ og en navlepiercing vil kunne være irriterende for huden. Vi anbefaler å ta ut smykket når man kommer til dette. Hvis du har hatt piercingen lenge vil det være mulighet for å sette inn smykket når barnet er ute. Hvis piercingen gror igjen anbefaler vi å vente minimum 6 mnd før man tar en ny.

Vi ønsker rolige omgivelser for våre kunder. Vi tillater ikke følge inn på piercing rommet og ønsker at dette respekteres,

Vi tillater ikke barn i studioet.

Dette er ikke nødvendig, da bedøvelsen tilgjengelig for de som ikke er helsepersonell, ikke vil absorberes av alle hud lagene og derfor ha minimal effekt. Piercinger som settes i slimhinner vil kunne ha litt mer effekt av bedøvelse, men da dette ikke kan svelges anbefaler vi å være meget forsiktig med dette. En piercing er over mye raskere enn de fleste tror, og gjør som oftest mye mindre vondt enn man forestiller seg. Å være avslappet er den beste «bedøvelsen».

Emla bedøvelse krem som fås kjøpt på apotek kan brukes om man selv føler behov for det, og smøres på i et tykt lag, 90 minutter før du kommer til timen din. Det er viktig å sette dusjfilm eller annet ikke-absorberende plast over området som skal pierces for å oppnå maksimal effekt.

Vi ønsker rolige forhold for våre kunder og artister. Vi tillater derfor ikke at personen som skal tatovere seg å ha med følge inn i tatoverings området eller piercing rommet. Det er unntak for de mellom 16-18 år som 

Vi tillater ikke barn i studio.

I følge blodbanken kan man ikke gi blod i 6 mnd etter at man har tatovert eller piercet seg.

Utvider du øret selv med spiraler, skal O-ringer brukes for å holde smykket på plass. Før du utvider, kan du ta en varm dusj for å myke opp huden litt. Vask deg på hendene, og rens smykket. Smør øret og smykket med vaselin eller A&D olje, og i en konsistent bevegelse, før spiralen gjennom hullet. Du kan føle et lite knas og få en varm følelse i huden rundt smykket. Tørk så av vaselinen med papir, og sett på O-ringen. Vi anbefaler at du utvider øret på studio, hvor vi bruker tapers i stål som er mer skånsomt og glir lettere i huden.

Arrdannelse
Når du utvider lager du mikrofrakturer i hudens collagenlag som må få gro før du evt. utvider mer. Hvis du utvider raskere enn anbefalt vil huden ofte strekkes på det samme punktet hver gang, og du kan få mindre vev som holder på smykket, det blir mer smertefullt å utvide og huden vil ikke trekke seg sammen like godt som om hvis huden er strukket riktig, da vevet blir mye mindre elastisk enn vanlig hud.

Etterbehandling
Piercingen skal renses med saltvann 3 ganger daglig i 14 dager. Ikke vri på eller ta ut smykket under groperioden. Etter dusj kan smykket i en kort periode tas ut for vask.

Hvor fort kan du utvide?
Vi anbefaler utviding med metall-tapers hos piercingartist, maks 2 mm med minimum 8 ukers ventetid mellom hver stretching.

Keloider/blowouts
Blowouts kan forekomme hvis du utvider en piercing ved å presse inn et større smykke, eller hvis du utvider for raskt. Blowout er når huden på innsiden av piercingen har blitt vrengt så den er på utsiden av piercingen. Hvis ikke denne blir massert tilbake kan denne hudfolden bli der permanent. En måte å behandle en blowout på selv, er å gå ned en-to størrelser i smykke, massere huden med vitamin E-olje og varme saltvannsomslag. Keloider er når arrdannelsen blir til store, glatte utvekster og kan være meget irriterende og skjemmende. Disse kan ikke fjernes på egenhånd, ta kontakt med lege.

Lukt
Vi har produkter mot dette i vårt studio. Antibakteriell spray eller SmellyJelly er det mest effektive.

Smykker:
Det er et stort utvalg av smykker tilgjengelig for utvidede piercinger. Kirurgisk stål, titan og akryl er mest hygienisk forsvarlig å bruke under stretching. Når piercingen er grodd, kan organiske materialer som tre,bein og silikon settes inn, da disse materialene «puster» bedre enn metall eller plast og hindrer opphoping av talg i piercingen. Organiske materialer er uegnet for ny utviding, da materialet har mikroskopiske hull som er lett utsatt for bakterier og kan forårsake infeksjon.

0
Webdesign levert av Zondo Norge AS