Kjekke tips til tatoveringstimen

Før du setter deg i tatoveringsstolen, er det flere ting som kan gjøre opplevelsen din bedre. Her er 10 ting som det er kjekt å vite før du kommer:

Oppsummert:

Kjekke tips til tatoveringstimen

Før du setter deg i tatoveringsstolen, er det flere ting som kan gjøre opplevelsen din bedre. Her er 10 ting som det er kjekt å vite før du kommer:

1. Hygiene:

Ta deg gjerne en dusj før du kommer til avtalen. Ren hud gir et bedre grunnlag for tatoveringen. Et godt tips er også å barbere området dagen før eller samme morgen som du skal tatovere deg.

2. Kosthold:

Inntak av matvarer med høyt jerninnhold som brokkoli og spinat, sammen med en daglig dose på 1000 mg C-vitamin i de tre dagene før tatoveringstimen, kan positivt påvirke hudens tilstand gjennom tatoveringsprosessen. Jern styrker oksygentransporten i blodet, mens C-vitamin bidrar til antioksidantbeskyttelse og kollagenproduksjon for hudens helse.

3. Kommunikasjon:

Vær åpen og kommuniser med tatoveringsartisten din om designet, størrelsen, og eventuelle bekymringer du måtte ha.

4. Forberedelsesfasen:

Vær forberedt på å bruke tid på å forberede designet, størrelsen og plasseringen av tatoveringen. Alle artister har forskjellige rutiner for å forberede seg, så noe ventetid burde forventes. 

5 . Klær og komfort:

Velg klær som gir enkel tilgang til området som skal tatoveres, og som ikke sitter trangt. Dette sikrer komfort mens du tatoveres, og at klærne ikke vil gni mot den ferske tatoveringen når du er ferdig. Det er ikke uvanlig at det kan komme blekk på klærne under prosessen. Selv om det meste av blekk går av i vask, vil vi nok fraråde deg å møte opp i favoritt-outfiten.

6. Mat og drikke:

Sørg for å ha spist et sunt måltid før timen, dette kan bidra til å opprettholde energinivået og redusere sjansen for ubehag og svimmelhet. Ta gjerne med en flaske vann eller brus til timen. Hvis du skal ha en lang session burde du også ta med deg mat og eventuelt snacks.

7. Underholdning:

En tatoverings session kan ta tid, så ta med noe å lese, høre på musikk eller se på for å holde deg underholdt og avslappet.

8. Smerte er individuelt:

Vær klar over at smerteopplevelsen varierer fra person til person. Forbered deg mentalt på at du kan oppleve både ubehag og smerte mens nålen er i huden. Men husk; smerten er midlertidig mens tatoveringen varer for evig.

9. Smertelindring:

Ved behov for smertelindring i forbindelse med en stor tatovering, kan reseptfrie Naproxen være et passende alternativ. Naproxen har smertestillende egenskaper og kan bidra til å redusere både smerte og irritasjon. I tillegg har det betennelsesdempende effekter, som kan være gunstig under og etter en omfattende session. Det er imidlertid viktig å følge anbefalte dosering instruksjoner og rådføre seg med helsepersonell før du tar noen form for smertestillende, spesielt hvis det er andre medisiner eller helsetilstander å ta hensyn til. Tatoveringsartister gir også ofte individuelle råd basert på deres erfaringer og klientens helsehistorie.

10. Koffein:

Det er lurt å moderere koffeinforbruket i timene før din avtale. Høye nivåer av koffein kan øke følsomheten for smerte og føre til økt nervøsitet. Dette kan påvirke din evne til å slappe av mens du blir tatovert.

11. For kvinner :

Hvis du skal ha en stor tatovering vil vi påpeke at menstruasjonsperioden kan påvirke smerteterskelen da kroppen er mer ømfintlig i denne perioden.

Galleri

Lyst på tatovering eller piercing?

Ta det første steget med en gratis konsultasjon.

Tatovering på arm mann