Etterbehandling av ny piercing

Denne artikkelen inneholder etterbehandling for alle typer piercinger.

Oppsummert:

Generell regel for alle nye piercinger: 

- Unngå å berøre eller utsette dem for press, spesielt de første 2 ukene.

-Unngå bading i sjø, basseng og badekar. Solarium frarådes.

Ansikt, kropp og øre-piercing:

- Rens med saltvann 2-3 ganger daglig i 14 dager. Skyll piercingen med rent vann etter dusj.

- Unngå kosmetikk rundt ny piercing.

Navlepiercing:

- Unngå press fra klær, unngå mageøvelser, bruk kompress ved høy fysisk aktivitet.

Nippelpiercing:

- Bruk kompress mellom piercing og bh de første to ukene.

- Velg en tøy-BH om natten og unngå å sove på magen.

Oral piercing:

- Bruk munnskyllevann tre ganger daglig i to uker, børst tennene grundig. 

- Unngå alkohol, lek eller biting på smykket.

Ansikt - Øre - Kropp:

For optimal pleie, anbefales det å skylle med saltvann 2-3 ganger daglig i 14 dager. Spray saltvann direkte på piercingen og tørk forsiktig bort overskytende vann. Ved inntørket væske rundt smykket, fjern det skånsomt etter bløtlegging. Unngå å fjerne tørre skorper fra såret. Ved trange steder kan du forsiktig bruke bløt Q-tips, og unngå at fibrene setter seg fast i smykket.

Etter en vanlig dusj, anbefales det å massere forsiktig rundt piercingen under rennende vann. Flytt smykket forsiktig frem og tilbake for å unngå oppsamling av væske. Unngå å vri smykket, da dette kan løsne kula fra labretten. Av og til kan det være gunstig å bruke en pH-nøytral såpe for å fjerne fett- og syrelaget som huden produserer.

- Ikke bruk kosmetikk i området rundt en ny piercing. 

Navle:

Unngå at bukser eller andre klær presser på smykket, og avstå fra mageøvelser eller annen påkjenning på området rundt piercingen. Ved ridning eller idrett kan et kompress tapes over piercingen, og husk å rense med saltvann før og etter bruk av kompress. Healing tid forventes å være rundt 3 måneder.

Nippel:

I de første to ukene anbefales det å plassere et kompress mellom piercingen og bh-en for å hindre at væske overføres til tøyet og redusere friksjon. Skift kompresset hver gang du renser piercingen. Alle typer BH-er kan brukes på dagtid, men om natten bør du foretrekke en tøy-BH og unngå å sove på magen.

Oral:

For optimal munnhygiene, bruk munnskyllevann tre ganger daglig i to uker. Vær grundig med tannbørsting og bruk gjerne tanntråd morgen og kveld. Etter måltider, snus- eller røyk, drikk vann. Unngå alkohol de neste to ukene og avstå fra å leke eller bite på smykket for å forhindre skade på tenner og tannkjøtt. Hvis du observerer en kuleformet "grop" i tunge eller gane, kontakt oss for å redusere smykkets størrelse. Forventet healing tid er omtrent 8 uker.

Intim:

Unngå all form for seksuell kontakt i helingsperioden, minst 8 uker. Vask piercingen daglig med pH-nøytral og parfymefri intimsåpe. Groperioden kan variere fra 4 til 12 måneder.

Saltvannsbad:

For å lindre irritasjon eller problemer med piercingen, anbefales varme saltvannsbad flere ganger om dagen eller ved behov.

  • STEG 1: Kok opp vann, fyll en kopp, og tilsett en kvart teskje havsalt. La det avkjøles til en behagelig varm temperatur.

  • STEG 2: Plasser koppen over piercingen tett nok slik at vannet ikke renner ut. Alternativt kan du dyppe et kompress i koppen og legge det over piercingen, bytt hvert minutt. Gjenta i 5-10 minutter

  • STEG 3: Tørk området forsiktig. Ingen annen rensing er nødvendig etter denne prosedyren. Du kan gjenta dette så ofte som ønskelig, anbefalt 1-3 ganger daglig til problemet forsvinner.

Generelt om piercing:

Merknad: Piercing refererer til selve hullet i huden, mens smykket befinner seg i piercingen. En ny piercing kan typisk være rød, hoven og væske i lengre tid, noe som indikerer en betennelsesreaksjon – kroppens naturlige respons på piercingen.

Hovedregelen for alle nye piercinger er Å IKKE BERØRE DEN, med unntak av under rensing. I løpet av de første 2 ukene bør du unngå:

  • Badstue, bading i sjø, basseng, boblebad eller badekar.
  • UV-stråler fra sol eller solarium.
  • Intensiv fysisk trening og svetting.

Gror den ikke? 

Hvis piercingen ikke gror som forventet, kan det skyldes flere faktorer. Det er viktig å vurdere om du rengjør riktig, bruker egnede produkter, ikke overdriver rensingen, og unngår påkjenninger piercingen ikke tåler. Responsen på piercing kan variere, og det er utfordrende å gi en universell "oppskrift" som passer for alle. Hvis problemene vedvarer, kan det være lurt å oppsøke en profesjonell piercer eller helsepersonell for veiledning basert på din individuelle situasjon.

Allergi 

Det er korrekt at allergier kan utvikle seg over tid, selv om du har brukt visse materialer uten problemer tidligere. Symptomer som kløe, hevelse, rødhet, og utsondring kan indikere en allergisk reaksjon. Ved slike symptomer, ta gjerne kontakt med oss, slik at vi kan gi deg råd og bistand basert på dine individuelle behov.

Fordeler hos oss

Bonuskort

Du får 2 piercing gratis når du har samlet 4 bonus stempler.

Bonuskort kan slås sammen. 

*Gratis piercingene må tas samtidig, smykket kommer i tillegg. 

Rens og veiledning

Du får skriftlige og muntlige etterbehandling instrukser. 

Oppfølging og veiledning

Kontrolltime og downsizing av smykke er inkludert i prisen på nye piercinger.

Du får hjelp med piercinger tatt hos oss, uansett hvor lenge siden det er siden du tok den.

Rabatt på smykker

Du får -10% avslag på nye smykker til piercinger som er tatt hos oss, i 2 år.

Galleri

Lyst på tatovering eller piercing?

Ta det første steget med en gratis konsultasjon.

Tatovering på arm mann