Risikoene ved å ta hull i ørene hos frisør med piercing pistol

Unngå risikofylte ørepiercinger hos frisører med pistol. Velg piercing studio for trygg, steril, og profesjonell piercing med hypoallergiske smykker.

Oppsummert:

Å ta hull i ørene hos frisører med piercing pistol kan virke enkelt og raskt, men det medfører betydelige risikoer og komplikasjoner. Hos Carbon INK Tattoo, et anerkjent tatovering og piercing studio, foretrekkes en mer grundig og trygg tilnærming til piercing. Her er noen viktige grunner til hvorfor det er lurt å velge et dedikert piercingstudio over en frisørsalong:

1. Hygiene og sterilisering

Piercingstudioet bruker needle blade for å stikke hull i ørene, mens frisører ofte benytter piercing pistol. Piercingpistolen, som ikke er steril, kan føre til oppsamling av hud og bakterier, øke risikoen for infeksjon, og skape unødvendig traume i huden. Hos Carbon INK Tattoo benyttes hypoallergiske titan-smykker som er innvendig gjenget, noe som letter renseprosessen.

2. Risiko for komplikasjoner

Piercingpistolen er designet for øreflipp og er uegnet for bruskområder som nese, ørebrusk, og navle. Trykkbølgene fra pistolen kan føre til sprekkdannelser i brusken, øke infeksjonsfaren, og i verste fall, resultere i permanent synlige klumper under huden.

3. Ulike kompetansenivåer

Frisører gjennomgår ofte et kort dagskurs for å få sertifikat for piercing pistol, mens en erfaren piercingartist går gjennom opptil 3 års opplæring. Kritisk viktig kunnskap om hudens anatomi og riktig plassering av piercinger er ofte mangelfull blant frisører, selv etter sertifikat.

4. Manglende steriliseringsutstyr

Frisørsalonger har sjelden tilgang på autoklav, en maskin som brukes for sterilisering av utstyr. Dette øker risikoen for krysskontaminering og infeksjoner.

5. Trykkbølge og traume

Piercingpistolen skaper trykkbølger som forårsaker traume i hudcellene. Dette kan forlenge groprosessen, øke arrdannelse og skape ubehag i etterkant. En mer skånsom piercing med needle blade reduserer denne risikoen.

Å velge Carbon INK Tattoo for å ta hull i ørene sikrer ikke bare en profesjonell og trygg opplevelse, men minimerer også risikoen for komplikasjoner og langvarige problemer etter piercingen. Prioriter helsen og sikkerheten til dine ører – velg et dedikert piercingstudio.

Å ta hull i ørene er en populær og vanlig form for kroppsmodifikasjon, men valg av riktig metode og profesjonell utførelse er avgjørende for å unngå komplikasjoner. I denne artikkelen vil vi fokusere på risikoene ved å velge en frisør med piercing pistol som utfører denne prosedyren.

Hull i øret på piercing studio kontra frisør med piercing pistol

På et dedikert piercing studio benyttes needle blade og anatomisk korrekte smykker av titan, et hypoallergisk materiale. Dette sikrer en hygienisk prosedyre med minimal risiko for komplikasjoner. Frisører, på den annen side, bruker ofte piercing pistol, en metode som kan føre til unødig skade på vevet, forlenget groprosess, og økt arrdannelse. Den usteriliserte piercing pistolen kan også bidra til infeksjoner, og det ikke-hygieniske smykket er vanskeligere å rense.

Risikoene ved piercing pistol

Piercing pistolen, selv om designet for øreflipp, kan skape trykkbølger som forårsaker skade på vevet rundt smykket. Dette øker risikoen for infeksjoner, hevelse, og ubehag. Videre er denne metoden uegnet for piercing i bruskområder som nese, ørebrusk, og navle, da det kan føre til permanente synlige klumper under huden.

Frisørers opplæring og utstyr

Selv om frisører gjennomfører korte kurs for å bruke piercing pistol, er dette ofte utilstrekkelig for å forstå hudens komplekse anatomi. Piercingartister gjennomgår derimot flere års opplæring. Frisører mangler også tilgang til sterilisering av utstyr og bruker sjelden engangsutstyr, som gir en økende risiko for krysskontaminering og infeksjoner.

Sterilitet på frisørsalonger

Piercing pistolen og øredobben er sjelden sterile(singel innpakket og autoklavet i høytrykksmaskin) på frisørsalonger. Hull i øret et en inngrep i huden, og i et miljø fylt med støv, hår, og kjemikalier, øker risikoen for komplikasjoner i etterkant. Mangelen på autoklav, som brukes for sterilisering, er en bekymringsfull faktor.

Kort oppsummert

Valget mellom å ta hull i ørene hos et dedikert piercing studio og en frisør med piercing pistol har store konsekvenser for helsen og resultatet. Det anbefales sterkt å oppsøke erfarne piercingartister som forstår hudens kompleksitet og har tilgang til riktig utstyr. Å ta hull i ørene skaper en permanent arrdannelse, og det er viktig å velge en profesjonell tilnærming for å sikre en trygg og vellykket opplevelse. Hvorfor piercing med pistol fortsatt er lovlig i frisørsalonger er en gåte og til frustrasjon for oss piercingartister. Du ville ikke gått til et piercing studio for å klippe håret ditt. om det er tilgang på sakser i studioet. Vi anbefaler at du går til en fagperson for den tjenesten du ønsker.


Galleri

Lyst på tatovering eller piercing?

Ta det første steget med en gratis konsultasjon.

Tatovering på arm mann