Beskyttelsesfilm

Oppsummert:

Beskyttelsesfilm fungerer som en barriere i de første sårbare dagene. 

Dette skåner tatoveringen fra potensielle irritasjoner og hindrer direkte kontakt med skitt og rusk. Gjennom den gjennomsiktige filmen kan helingsprosessen overvåkes uten å måtte fjerne filmen. Anbefalt varighet for bruk av beskyttelsesfilmen er vanligvis 3 dager, og det er lettest å fjerne den i dusjen.

Hensikten med å dekke over den ferske tatoveringen er å skape en midlertidig barriere, som bidrar til å beskytte den nylig tatoverte huden fra skitt, bakterier og friksjon.

Her er hva du kan forvente når du bruker beskyttelsesfilm på en fersk tatovering:

✦  Påføring: Tatovøren renser og tørker det tatoverte området før påføring av beskyttelsesfilmen, som er en tynn, klar film som fester seg til huden og dekker tatoveringen.

✦  Beskyttelse: Filmen fungerer som en beskyttende barriere, og beskytter tatoveringen mot miljøfaktorer som kan irritere eller infisere den helbredende huden. Den forhindrer at skitt, rusk og friksjon kommer i direkte kontakt med tatoveringen.

✦  Fuktig miljø: Dette skaper et litt fuktig miljø over tatoveringen, som kan hjelpe til med å holde huden hydrert, noe som er viktig for helingsprosessen.

✦  Redusert skorper: Beskyttelsesfilm kan bidra til å minimere dannelsen av store skorper som ellers kan utvikle seg på en ny tatovering. Dette kan føre til en jevnere helingsprosess og potensielt redusere risikoen for arrdannelse.

✦  Redusert friksjon: Beskyttelse mellom tatoveringen og klærne reduserer friksjon, noe som kan være spesielt nyttig for tatoveringer i områder som er utsatt for bevegelse og gnidning.

✦  Overvåking: Gjennom den gjennomsiktige filmen kan du overvåke helingsprosessen uten å måtte fjerne bandasjen.

✦  Varighet: Beskyttelsesfilmen skal vanligvis sitte i noen dager, avhengig av tatovøren’s anbefalinger. Filmen vi bruker i vårt studio anbefales å fjernes etter 3 dager.

Fjerning av beskyttelsesfilm – en enkel guide:

Forberedelse:
  • Ta deg tid til å gjøre dette i dusjen for enkel håndtering og rengjøring.
Løsning av film:
  • Bruk fingrene for å løsne et hjørne av plastikken. Vær tålmodig da det kan ta litt tid. Dra forsiktig av filmen for å unngå unødvendig irritasjon i huden. Unngå å rive den av for fort.
Skyll Grundig:
  • Skyll hele området grundig med lunkent vann for å fjerne eventuelle rester.
Rengjøring:
  • Påfør en liten mengde pH-nøytral og parfymefri såpe om masser til belegget på området er helt borte.
Skylling:
  • Skyll godt for å fjerne såperester.

Etterbehandling

Etter å ha fjernet filmen, skal du følge instruksjonene gitt av tatovøren din, for å sikre optimal helbredelse og vedlikehold av tatoveringen. Det er imidlertid viktig å merke seg at tatoveringsartister har svært ulike meninger om hva som er optimal etterbehandling, noe som gjør at ikke alle tatovører gir de samme instruksjonene. De mest vanlige metodene er vask og krem, kun vann, dry-healing og utvidet bruk av beskyttelsesfilm. Du kan finne våre etterbehandling råd her: www.carbonink.no/tatovering-etterbehandling

Væske i beskyttelsesfilm

Det vil ofte oppstå en samling av væsker på innsiden av beskyttelsesfilmen, dette er helt normalt og et resultat av de unike egenskapene filmen tilbyr.

Filmen skaper et forseglet miljø som lar fuktighet og varme slippe ut av huden. Filmen er pustende, noe som gjør at vanndamp fra huden kan passere gjennom filmen og fordampe, samt forhindrer ytre forurensninger i å komme inn.

Som et resultat kan du legge merke til en opphopning av fuktighet eller væsker under filmen, og er en samling av svette, overflødig blekk, lymfevæske og andre stoffer som produseres naturlig av den helbredende huden. Dette er et tegn på at beskyttelsesfilmen fungerer etter sin hensikt, ved å la huden "puste" og frigjøre overflødig fuktighet.

Etter hvert som tatoveringen leges vil denne fuktigheten naturlig avta, og et overskudd av blekk og mineraler kan gjøre at filmen blir mindre gjennomsiktig.

Normal prosess

Når du bruker beskyttelsesfilm på en fersk tatovering, er det visse tegn som indikerer at helingsprosessen går normalt. Her er noen positive tegn å se etter:

✦  Minimal rødhet: Noe rødhet rundt kantene på filmen er normalt, men det bør ikke være overdreven eller spre seg bredt utover det tatoverte området.

✦  Gjennomsiktig: Filmen skal forbli gjennomsiktig. Hvis selve filmen får et belegg eller er misfarget, kan det indikere tilstedeværelse av overflødig fuktighet eller potensielle problemer.

✦  Ingen overdreven hevelse: Selv om noe mild hevelse er normal, bør den ikke være alvorlig eller spre seg utover det tatoverte området.

✦  Ingen økende smerte: Mildt ubehag forventes, men hvis smerten øker betydelig eller blir uutholdelig, er det viktig å søke råd fra tatovøren din.

✦  Væskeansamling: Klar eller svakt farget væske under beskyttelsesfilmen er normalt. Denne væsken kan over de neste dagene bli en mildt farget, ettersom fargen på overskuddsblekket og kroppsvæskene blander seg. Imidlertid kan puss, stygg lukt eller store mengder væske tyde på infeksjon.

✦  Beskyttelse: Filmen skal forbli festet til huden. Hvis det begynner å løsne for tidlig, ta kontakt med tatovøren din.

✦  Fremgang: Du burde kunne se de normale stadiene av helbredelse, som skorper, peeling og en gradvis reduksjon i rødhet ettersom dagene går.

Tegn på problemer

Mens bruk av beskyttelsesfilm på en fersk tatovering kan være gunstig, er det visse tegn og symptomer som kan indikere en unormal eller problematisk helingsprosess. Hvis du opplever noen av symptomene listet her, er det viktig å konsultere tatovøren din eller en lege for veiledning:

✧ Overdreven hevelse: Mild hevelse er normalt, men hvis hevelsen blir alvorlig, smertefull eller sprer seg utover det tatoverte området, kan det være et tegn på et problem.

✧ Økende smerte: Selv om noe ubehag er forventet, kan alvorlig eller økende smerte indikere infeksjon, irritasjon eller andre komplikasjoner.

✧ Overdreven rødhet: Rødhet er normalt i starten, men hvis rødheten blir mer intens, sprer seg, eller er ledsaget av andre symptomer, kan det være et problem.

✧ Overdreven væskeansamling: Mens noe væske eller kondens inne i filmen er normalt, kan overdreven væskeansamling, puss eller vond lukt tyde på infeksjon.

✧ Blemmer eller pustler: Blemmer som dannes i område rundt tatoveringen, eller tilstedeværelsen av pussfylte kviser (pustler), kan være tegn på infeksjon eller en allergisk reaksjon.

✧ Infeksjon: Tegn på infeksjon kan inkludere økende rødhet, varme, ømhet, hevelse eller tilstedeværelse av puss.

✧ Hudutslett eller elveblest: Hvis du utvikler utslett, elveblest eller intens kløe i det tatoverte området eller rundt filmen, kan dette tyde på en allergisk reaksjon.

✧ Beskyttelsesfilm fester seg ikke: Hvis filmen begynner å løsne for tidlig eller ikke fester seg ordentlig til huden, kan det hende at den ikke gir den tiltenkte beskyttelsen. Hvis den løsner slik at det blir en åpning inn til tatoveringen, må filmen fjernes med en gang. Ikke forsøk å teipe over det åpne området, da tatoveringen kan allerede ha blitt utsatt for bakterier.

✧ Overdreven varme: En minimal følelse av varme er normalt i starten. Hvis det tatoverte området føles for varmt å ta på, kan det være et tegn på infeksjon.

✧ Helingsprosessen: Hvis tatoveringen ikke viser tegn til bedring i den forventede tidslinjen eller tar uvanlig lang tid å helbrede, er dette en bekymring.

✧ Uvanlig lukt: Hvis du merker en uvanlig eller vondt lukt som kommer fra det tatoverte området, kan det tyde på infeksjon.

✧ Røde nupper: Det er ikke nødvendigvis grunn til bekymring når det oppstår røde nupper i en fersk tatovering kan. Det kan være kroppens naturlige respons på traumet, for eksempel irritasjon fra tatoveringsprosessen. Men hvis de røde nuppene vedvarer, utvikler seg til kviser med puss, eller er ledsaget av økt smerte, hevelse eller tegn på infeksjon, er det viktig å konsultere en lege.

Det er verdt å nevne at det er individuelle reaksjoner på beskyttelsesfilm og helingsprosessen. Det som er unormalt hos noen, kan være normalt for andre. Hvis du har bekymringer eller opplever symptomer som du tror ikke er en del av en normal helbredelsesprosess, er det alltid bedre å være forsiktig og søke profesjonell råd. Tatovøren din eller en lege kan vurdere situasjonen, gi veiledning og avgjøre om det er nødvendig med inngrep.

Oppsummering

Beskyttelsesfilm er et mer kontrollert og pustende miljø som kan minimere skorpedannelse og gi beskyttelse samtidig som du kan overvåke helingsprosessen av tatoveringen. Noen individer kan imidlertid oppleve allergiske reaksjoner på limet. Vanlig plastfolie er et tilgjengelig alternativ for kortvarig bruk, men det mangler fordelene med pusteevne og sikker vedheft. Til syvende og sist avhenger valget mellom de to av dine preferanser, følsomhet for materialer og rådene fra tatovøren din.

Galleri

Relaterte artikler

No items found.

Lyst på tatovering eller piercing?

Ta det første steget med en gratis konsultasjon.

Tatovering på arm mann