Beskyttelsesfilm VS plastfolie

Her kan du lese om fordeler og ulemper med de to mest populære beskyttelsene, nemlig folie og film.

Oppsummert:

Plastfolie fungerer godt, men beskyttelsesfilm er et mer kontrollert og pustende miljø som kan minimere skorpedannelse og gi beskyttelse samtidig som du kan overvåke helingsprosessen av tatoveringen. Noen kan imidlertid oppleve allergiske reaksjoner på limet i beskyttelsesfilmen. Vanlig plastfolie er et tilgjengelig alternativ for kortvarig bruk, men det mangler fordelene med pusteevne og sikker vedheft. Til syvende og sist avhenger valget mellom de to av dine preferanser, følsomhet for materialer og rådene fra tatovøren din..

Hvorfor må en til en fersk tatovering dekkes over?

Hensikten med å dekke over den ferske tatoveringen er å skape en midlertidig barriere, som bidrar til å beskytte den nylig tatoverte huden fra skitt, bakterier og friksjon.

Hvis du har tatovert deg over de siste 10 årene har du kanskje lagt merke til at studioer og artister nå har alternativer til vanlig plastfolie, og kan tilby enten beskyttelsesfilm eller absorberende bandasje. Her vil vi gå gjennom de to mest populære beskyttelsene, nemlig folie og film.

Fordeler og ulemper

Bruk av vanlig plastfolie og beskyttelsesfilm er begge metoder for å beskytte en fersk tatovering, og begge metoder har tydelige fordeler og ulemper. 

Her er en sammenligning:

Beskyttelsesfilm:

Fordeler:

 • Pustende: beskyttelsesfilm er designet for å være pustende, slik at oksygen og fuktigheten kan passere gjennom samtidig som den beskytter tatoveringen mot eksterne forurensninger.↓
 • Gjennomsiktig: beskyttelsesfilm er gjennomsiktig, slik at du kan overvåke healing fremgangen uten å fjerne beskyttelsen.
 • Minimert skorpedannelse: beskyttelsesfilms fuktige miljø kan føre til mindre skorper, noe som kan redusere risikoen for arrdannelse.
 • Redusert friksjon: beskyttelsesfilm bidrar til å redusere friksjonen mellom tatoveringen og klærne, og reduserer irritasjon.
 • Beskyttelse: beskyttelsesfilm danner en barriere mot smuss, bakterier og potensielle infeksjoner.

Ulemper:

 • Allergiske reaksjoner: Noen kan være følsomme eller allergiske mot limet som brukes i beskyttelsesfilmen, noe som fører til irritasjon eller utslett.
 • Adhesjons problemer: Filmen fester seg kanskje dårlig til områder med kroppshår eller buede overflater.
 • Kostnad: Film kan være dyrere enn vanlig plastfolie.
 • Applikasjon: Riktig påføring kreves for å unngå luftbobler, og oppnår en lufttett forsegling.

Plastfolie

Fordeler:

 • Lett å finne: Vanlig plastfolie er allment tilgjengelig og rimelig.
 • Tilpassbar passform: Plastfolie kan enkelt utformes for å passe rundt tatoveringen.
 • Kortvarig bruk: Plastfolie kan brukes i korte perioder, for eksempel den første natten etter tatoveringen.

Ulemper:

 • Ikke-pustende: Plastfolie lar ikke huden puste så godt som beskyttelsesfilm, noe som kan føre til overflødig fuktighet.
 • Risiko for irritasjon: Langvarig bruk av plastfolie kan fange opp varme og fuktighet, og potensielt forårsake hudirritasjon eller infeksjon.
 • Adhesjons problemer: Plastfolie holder seg ikke på plass like godt som beskyttelsesfilm og kan lett løsne.
 • Risiko for bakterievekst: Mangelen på pusteevne kan skape et passende miljø for bakterievekst.
 • Mangel på synlighet: Du må fjerne plastfolien for å vurdere tatoveringens helbredende fremgang.

Hva er forskjellen på folie og film i dagene etter at man har tatt en ny tatovering?

Plastfolie

Plastfolie er en kortsiktig løsning som beskytter tatoveringen de første kritiske timene.

2-4 timer etter at du har tatt tatoveringen skal plastfolien fjernes. Skyll området med lunkent vann, og vask forsiktig med pH-nøytral, parfymefri såpe. Deretter skyller du hele området på nytt med kaldt vann. Når tatoveringen har lufttørket skal et tynt lag med panthenol basert krem masseres inn i huden. Vi anbefaler en krem som er laget spesielt for tatovering. 

Bruk av plastfolie om natta:

 • Du kan dekke over området med ny plastfolie den første natta, men da kan du ikke smøre med krem sammen dagen som tatoveringen ble utført.

 Før du legger deg:  

 • Vask området på nytt og la det lufttørke, uten å være i kontakt med omgivelsene eller klær. Deretter kan du bruke plastfolie for å dekke til tatoveringen, og bruke sportstape eller kirurgisk tape for å sikre at den holder seg på plass

Når du våkner: 

 • Fjern plastikken, og følg instruksjonene for etterbehandling de neste to ukene.

Beskyttelsesfilm

Beskyttelsesfilm fungerer som en barriere i de første sårbare dagene. 

Dette skåner tatoveringen fra potensielle irritanter og hindrer direkte kontakt med skitt og rusk. Gjennom den gjennomsiktige filmen kan helingsprosessen overvåkes uten å måtte fjerne filmen. Anbefalt varighet for bruk av beskyttelsesfilmen er vanligvis 3 dager, og det er lettest å fjerne den i dusjen. Du skal nå følge instruksjonene for etterbehandling de neste 7-10 dagene.

Oppsummering

Beskyttelsesfilm er et mer kontrollert og pustende miljø som kan minimere skorpedannelse og gi beskyttelse samtidig som du kan overvåke helingsprosessen av tatoveringen. Noen individer kan imidlertid oppleve allergiske reaksjoner på limet. Vanlig plastfolie er et tilgjengelig alternativ for kortvarig bruk, men det mangler fordelene med pusteevne og sikker vedheft. Til syvende og sist avhenger valget mellom de to av dine preferanser, følsomhet for materialer og rådene fra tatovøren din.

Galleri

Lyst på tatovering eller piercing?

Ta det første steget med en gratis konsultasjon.

Tatovering på arm mann